HIFK nurin harkkapelissä 2-1
Julkaistu: 11.09.2021 19.51

Syksyn kolmas liigakauteen valmistava treenipeli pelattiin lauantaina Helsingissä Pirkkolan palloiluhallissa, kun vastaan juoksi viime kevään SM-hopeamitalisti HIFK. Muutamia poissaoloja oli tästä pelistä Emman valmistautuessa yo-kirjoituksiin ja Ronjan parannellessa vielä flunssaa vaihtopenkin puolella. Kun myös HIFK:lta puuttui muutama pelaaja maajoukkuekomennusten vuoksi, molemmat olivat liikkeellä suht kapealla rosterilla. HIFK kohdattiin viime kaudella neljästi ( kahdesti liigassa ja kahdesti harkkapelissä) ja joukkueiden keskinäisissä otteluissa pääkaupunkiseutulaiset olleet selkeästi niskan päällä. Oman lisävärinsä otteluun toi myös Halikossa muutaman vuoden pelanneen Selja Laineen esiintyminen vanhoja pelikavereita vastaan nyt HIFK:n punanutussa.

Poissaolojen johdosta kokoonpanoa ja pelipaikkoja jouduttiin hieman rukkaamaan normaalista poikkeavaksi, joka aiheutti varsinkin ensimmäisellä jaksolla jonkinlaista epävarmuutta pelaamiseen, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin uusille paikoille istutetut niin Stiina laiturina kuin Olivia pivottina pääsivät peliin mukaan. Ensimmäinen jakso eteni varsin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päässyt murtautumaan montaakaan kertaa selkeille maalipaikoille. HIFK:lla oli useampia laukauksia, mutta ne suuntautuivat joko ohi/yli maalin tai sitten ensimmäisen jakson maalissa pelannut Lotta poimi varmasti. Kertaalleen jakson aikana HIFK onnistui kuitenkin pistämään pallon verkkoon, kun nopeasta erikoistilanteesta puolustuksen kommunikointi ja reagointi oli hivenen hidasta ja Jasmine Stubbe pääsi ampumaan varsin vapaasti pallon verkkoon. Näin tauolle siirryttiin kotijohdossa 1-0.

Puoliajalla painotettiin että laukauksia on saatava enemmän ja pelaajia maalille. Jälleen kerran tuntui että Pirkkolan pihkainen käsipalloparketti aiheutti suunnattomia ongelmia ja useat vetopaikat tyrehtyivätkin siihen kun pallo vaan tuntui jäävän jalkoihin. Toinen jakso eteni samaan tapaan kuin ensimmäinenkin ja molemmat joukkueet puolustivat todella kurinalaisesti. Muutamia nukahduksia sattui omassa päässä, mutta toiselle jaksolle maaliin tullut Emma hoiti tulleet tilanteet varmuudella. Edellsen RaiFu-pelin tapaan toisella jaksolla oltiin hyökkäyspäässä selkeästi määrätietoisempia ja vetoja alettiin saamaan aikaiseksi. Olivia näytti hänelle tyypillistä määrätietoista haastamista ja sai useamman kerran täydestä vauhdista hyviä vetoja aikaiseksi. Peliaika näytti jo armottomasti valuvan loppuun HIFK:n maalin johdon pitäessä, kunnes ajassa 16:16 saatiin odotettu ja toivottu tasoitus. Saatiin vapaapotku varsin hyvästä paikasta, aikalisällä kuviot kuntoon ja erikoiskentällinen kentälle. Laura asettui pallon taakse ja todellinen Urheiluruutu-maali aivan maalin yläkulmaan ja tasoitus oli tosiasia. Pelin näyttäessä jo päättyvän tasapeliin, Annika nousi ratkaisijaksi vain puoli minuuttia ennen loppua. Jokaisessä treenipelissä verkkoja venyttänyt pivot-pelaaja riisti pallon vastustajalta, määrätietoinen eteneminen läpiajoon ja kylmän viileä viimeistely alakulmaan. Kun enempää maaleja ei enää syntynyt, loppulukemiksi 2-1 Halikolle.

Pallollinen pelaaminen oli tänään aika ajoin ihan kohtalaisella tasolla, mutta parempaankin pystytään. Kummallisia virheitä pallollisena sattui normaalia enemmän, jotka osittain lienevät selitettävissä erittäin hankalalla peliasustalla. Puolustuspelaamisessa sen sijaan otettiin taas selkeitä steppejä eteenpäin. Vaikka virheitäkin tuli, niitä pystyttiin kaverin tuella hyvin paikkaamaan. Peli oli varsin fyysistä ja siinä osa-alue jossa nuori joukkue selkeästi ottanut isoja askeleita eteenpäin viime kauteen verrattuna.

Ohjelmassa on vielä yksi harkkapeli ennen kauden alkua, kun ensi sunnuntaina 19.9 Salohalliin saadaan vieraita Espoosta EBK:n saapuessa Saloon.

Tehopisteet: Laura 1+0, Annika 1+0