Otteluraportti FC Halikko - FTK Tornio 21.11
Julkaistu: 21.11.2021 23.02

Parin viikon vieraspelien jälkeen liigaottelut jatkuivat Salohallissa sunnuntai-iltapäivänä, kun Saloon saapui vieraaksi kaukaa pohjoisesta FTK-Tornio. Ennakkoon sarjan kärkipäähän povattu torniolaisryhmä on aloittanut sarjan ennakko-odotuksia selvästi vaatimattomammin, mutta myrskyvaroitus joukkueen vaarallisuudesta saatiin edellisenä päivänä, kun Varsinais-Suomeen suuntautuneen tuplaviikonlopun ensimmäisessä ottelussa joukkue riepotteli RaiFua mennen tullen lukemin 10-3. FTK:n alkukautta haitanneet varmasti jonkin verran pelaajistoltaan uudistunut joukkue, mutta erityisesti loukkaantumiset syöneet varmasti alkukauden tehoja. Kotijoukkueen riveistä ottelusta puuttui maalivahti Lotta Hiihtola, mutta Emma Rahkon tiedetään pystyvän täyttämään Lotan suuret saappaat ja Emma saikin tänään oivan näytönpaikan. Kakkosveskarin virkaa ottelussa hoiti Ella Suomi (s. 2006), joka näin sai liigadebyytin.

Torniolaisten vahvuudet oli varsin hyvin kotijoukkueen tiedossa ja pelisuunnitelma rakennettu niin että torniolaisten vahvimmat aseet saataisi puolustuksen kautta riisuttua aseettomiksi. Heti jakson alkuun vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen Ellin syöttö tavoitti Annikan, mutta oikea-aikaisesti vastaan tullut maalivahti Senja Keisu pystyi peittämään ja torjumaan laukauksen kulmaksi. Vain hetki tästä Annika vapautti Katan puolittaiseen läpiajoon, mutta ensimmäinen kosketus hieman karkasi Keisun ulottuville ja maalit jäivät vielä odottamaan. Jakson edetessä Tornio otti selvästi pallonhallinnan itselleen ja kotijoukkue pyrki puolustamaan mahdollisimman kurinalaisesti kiinnittäen sovitusti huomiota erityisesti tukipelaamiseen ja ylipäätään pelaajien välisiin etäisyyksiin. Valtaosin Tornio saatiin pyörimään vain muodon ulkopuolella ilman suurempaa vaaraa, mutta erityisesti ja odotetusti Tiia Juntikan yksilötaidon ja Tuuli Alamikkotervon kaukovetojen avulla joukkue pääsi muutaman kerran todella lähelle maalintekoa, mutta 12 minuutilla tullutta Alamikkotervon ylärimavetoa tai 15 minuutilla tullutta Juntikan tolppakutia lähemmäs maalia ei jaksolla päästy. Kun lisäksi Emma otti muutaman todellisen gamesaverin nollaten mm. Anna Keräsen vedon kutosen rajalta vain minuutti ennen taukoa, tauolle siirryttiin tasatilanteessa 0-0.

Toinen jakso noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli todella tiivistä. Tornio piti enemmän palloa, mutta toisella jaksolla erityisesti Omppu-Nella-Elli-Annika sai omaa pallollista peliään parannettua ja pystyi pyörittämään peliä paremmin myös pallonhallinnan kautta. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin lopulta ajassa 11:31. Elli ja Nella pelasivat sivurajakuvion, josta Ellin laukauksen Keisu vaivoin sai torjuttua, mutta Nella pisti paluupallon varmasti pienestä kulmasta alakulmaan. Tornio lähti viimeisten minuuttien aikana tiukasti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla ja lopulta ajassa 19:01 se pystyi liikuttamaan palloa sillä tavalla että kotijoukkueen puolustus oli lopulta askeleen jäljessä ja Juntikka pääsi ampumaan kutosen viivalta ja pallo kimposi vielä Sanni Päkkilän kautta maaliin. Varsinaisen peliajan päättyminen 1-1 näytti vääjäämättömältä, mutta todellinen draama oli vielä edessä. Ajassa 39:37 Laura haki omasta päästä pitkällä pallolla linjan taakse juossutta Kataa, mutta pallo pomppasi torniolaisten omasta päästä yli vastaantulleen maalivahdin ja näin kotijoukkue riemukkaaseen 2-1 johtoon. Vielä kerran FTK lähti hakemaan reikäpaidalla tasoitusta ja sai lopulta varmasti ansaitsemansa tasoituksen. Ja millä tavalla. Omppu peitti Päkkilän laukauksen, josta pallo kimposi korkeuksiin, josta Juntikka veti suoraan ilmasta aivan unelmavedon ylärimaa hipoen maalin kattoon.

Kotijoukkueen kauden ensimmäinen jatkoaika ehti vanheta vain 38s kun Juntikka taituroi itsensä laidasta vapaaksi, Emma torjui vielä ensimmäisen vedon, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Jenna Front puskien paluupallon verkkoon lukemiksi 2-3. Kuten ottelun kuvaan sopi, kotijoukkue ei todellakaan ollut valmis antamaan periksi vaan tuli vielä väkisin tasoihin. Ajassa 41:56 Ompun kenttä pelasi ties kuinka monennen laitakombinaation ottelussa ja nyt Ellin laitanosto tavoitti Nellan, joka taituroi itsensä irti puolustajasta ja veto ohitti maalivahti Keisun. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 43:40 Annikan riistettyä pallon pohjapelaaja Alamikkotervolta. Päämäärätietoinen eteneminen ja upea laukaus takakulmaan ohi Keisun. Vielä kerran FTK lähti hakemaan tasoitusta reikäpaidalla, mutta kolmatta kertaa se ei enää onnistunut vaan loppulukemiksi kotijoukkueen 4-3 voitto.

Tehopisteet ottelussa: Nella 2+0, Annika 1+0, Elli 0+2

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Pallollisessa pelaamisessa jäi tänään paljon parannettavaa, erityisesti pivot-pelaamisessa ajoitukset niin syöttöjen kuin esilletulojen suhteen eivät olleet oikein synkassa joka aiheutti turhan paljon menetyksiä. Aika ajoin löydettiin sovittuja ja harjoiteltuja murtautumismalleja, mutta vielä parempaan pystytään. Puolustuksellisesti vastaavasti pelattiin todella kurinalainen ottelu, jossa jokainen pelaaja noudatti sovittua pelisuunnitelmaa tinkimättömästi. Etäisyydet kentällä säilyivät ja tukipelaaminen oli sellaisella tasolla kuin tällä tasolla ja näin laadukkaita vastustajia vastaan vaaditaan. Sama ilme, päättäväisyys ja tekemisen meininki joka pelaajista tänään huokui saadaan toivottavasti siirrettyä seuraaviinkin peleihin.

Parhaan pelaajan palkinnon kävi tällä kertaa pokkaamassa aivan ansaitusti Nella, joka tuttuun tyyliinsä puolustuspäässä kerta toisensa jälkeen katkoi ja esti vastustajien etenemiset ja kruunasi iltansa kahdella tärkeällä maalilla. Nellan lisäksi pelaajistosta ehdottomasti nostettava esille vähemmän alkukaudesta vastuuta saaneen Emman eleetön suoritus maalilla. Muutama todellinen gamesaver mahtui joukkoon ja kokonaisuudessaan varma ja tasapainoinen esitys. FTK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin lähes koko ottelun uurastanut Tiia Juntikka

Seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 27.11 joukkueen matkustaessa Poriin sarjaa puhtaalla pelillä johtavan hallitsevan mestarin MusaFutsalin vieraaksi. Salohallissa joukkue esiintyy seuraavan kerran lauantaina 4.12 kun Saloon saadaan vieraita Espoosta GFT:n saapuessa vierailulle.

????: @tero_ruottinen_photography