Otteluraportti MusaFutsal - FC Halikko 27.11
Julkaistu: 27.11.2021 23.36

Liiga jatkui lauantai-iltapäivänä, kun FC Halikko matkasi Poriin kohtaamaan hallitsevan Suomen mestarin MusaFutsalin. Vierailijat matkasivat Poriin takataskussaan edelliseltä viikonlopulta arvokas FTK-Torniosta otettu jatkoaikavoitto, joka antoi tärkeää uskoa omaan tekemiseen. Musa puolestaan jatkanut siihen mihin viime kaudella jäi ja porskuttanut alkukauden vakuuttavasti voitosta voittoon esittäen eittämättä sarjan parasta futsalia.

Musan konemaisen taitavan pallollisen pelinrakentelun ja vahvojen 1v1 haastajien jarruttamiseksi pelisuunnitelmassa pallonhallinta annettiin suosiolla MuSalle ja puolustus tiputettiin pallonmenetyksen sattuessa aina puoleen kenttään. Ottelu käynnistyi juuri oletetun käsikirjoituksen mukaisesti MuSan hallitessa palloa ja Halikon pyrkiessä nopeisiin vastaiskuihin. Vaikka Musa hallitsikin valtaosin palloa, Halikon pelaajat noudattivat todella pyyteettömästi sovittua pelisuunnitelmaa ja erityisesti puolustuksessa löytyi jatkuvasti tuki kaverille eikä Musa päässyt luomaan liikaa puhtaita 1v1-tilanteita, joissa erityisesti pistepörssin kärkinimet Jasmin Ylikraka ja Netta Hannula ovat äärimmäisen vaarallisia. Musa joutuikin varsin usein pyörimään ainoastaan muodon ulkopuolella ja vedot joko blokattiin tai ne tulivat niin kaukaa että maalissa aivan huippupelin pelannut Lotta pystyi näkemään ja joko koppaamaan hyppysiin tai ohjaamaan vedot kulmaksi tai sivurajaksi. Muutaman kerran Musa pääsi jakson aikana iskemään nopeilla vastaiskuilla epätasapainossa ollutta puolustusta vastaan ja näistä syntyikin joukkueen parhaat maalintekopaikat. Erityisesti näissä Lotta osoitti arvonsa joukkueelle nollaten esimerkiksi Netta Hannulan puolittaisen läpiajon. Ajassa 11:52 nähtiin ottelun avausmaali ja se syntyi Halikon toimesta. Sivurajasta Stiina pelasi Lauralle, jonka laukaukseen Kata teki maalin edessä oikea-aikaisen liikkeen ja maskin ja pallo painui verkkoon ohi Martta Perälän. Välittömästi maalin jälkeen vierailijoilla oli erinomainen paikka kasvattaa johto jo kahteen kun Ronja vapautti Katan puolittaiseen läpiajoon mutta juuri ennen laukausta hänet tuupattiin kumoon. Pallo tuli Ronjan jalkoihin ja edessä oli jo tyhjä maali, mutta nopeasti tulleeseen tilanteeseen Ronja ei ehtinyt reagoida ja ohjaus jäi vaillinaiseksi. Jatkotilanteessa kentällinen vielä prässäsi pallon itselleen ja Ronja pääsi vielä laukomaan hyvältä paikalta, mutta veto painui ohi maalin. Puoliajan ollessa jo lähes käsillä, Musa pääsi tasoittamaan ottelun vain puolisen minuuttia ennen taukoa. Vera Mattilan kaukaa lähtenyt veto otti matkalla omasta pelaajasta pienen kimmokkeen ja painui Lotan jalan alta verkkoon. Näin taukolukemiksi 1-1

Toinen jakso noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Musa hallitsi palloa ja Halikko pyrki edelleen nopeilla vastaiskuilla ja erikoistilanteilla hakemaan johtomaalia. Jakson puolivälissä nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Jasmin Ylikraka pääsi haastamaan laidasta ja puolustuksessa oltiin tällä kertaa ratkaiseva askel jäljessä. Ylikrakan syöttö tavoitti maalilta Helmiina Luoman jonka ohjaus painui maalin kattoon. Viimeiselle kympille toi oman peluutuksellisen lisähaasteensa jälleen isoa ruutua vetäneen avauskentällisen pohjapelaajan Ompun loukkaantuminen hänen lyötyä päänsä lattiaan ja peli jäi siihen. Viimeisellä reilu kolmen minuutin aikana Halikko haki tasoitusta vielä reikäpaidankin avulla mutta Musan tiivis puolustus pystyi pitämään yritykset vaarallisten sektoreiden ulkopuolella ja näin loppulukemiksi kotijoukkueen 2-1 voitto.

Tehopisteet ottelussa: Laura 1+0, Stiina 0+1

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Ottelun lähtökohdat oli varmasti kaikille selkeät eikä asiantuntijat antaneet meille ottelussa varmasti mitään mahdollisuuksia Joukkueen sisällä oli kuitenkin vahva usko siihen että myös Musa on kaadettavissa nöyrän ja pyyteettömän työn kautta. Puolustuksellisesti pelattiin todella kurinalainen ottelu, jossa jokainen pelaaja noudatti sovittua pelisuunnitelmaa tinkimättömästi. Erityisen tyytyväinen voi olla siihen miten pystyttiin lähes joka tilanteeseen luomaan tukea ja varmistusta. Samaten blokattuja laukauksia oli varmaan samaa luokkaa kuin alkukaudella yhteensä. Harmittavan monta peliä on nyt kääntynyt kaudella maalin tappioksi, mutta kun tämänpäiväinen peli-ilme, päättäväisyys ja tekemisen meininki joka pelaajista tänään huokui saadaan siirrettyä seuraaviinkin peleihin, pistepussiin on varmasti luvassa täydennystä. Kaikki kunnia Musalle, joka ansaitsi kolme pistettä ottelusta, mutta omankaan joukkueen ei tarvitse painaa päätä pensaaseen, vaan saatiin paljon hyviä asioita vietäväksi seuraaviin peleihin. Tappio toki aina harmittava, mutta rutinoitunut kotijoukkue oli juuri niin vaarallinen kuin osattiin odottaa.

Parhaan pelaajan palkinnon kävi tällä kertaa pokkaamassa jälleen maalin suulla loistanut Lotta, Musan parhaana pelaajana ottelussa palkittiin avausmaalin laukonut Vera Mattila

Seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 4.12 kun Saloon saadaan vieraita Espoosta vahvaan vireeseen päässeen GFT:n saapuessa vierailulle. Ottelu potkaistaan käyntiin jo klo 12:00