Otteluraportti PJK - FC Halikko 7.11
Julkaistu: 07.11.2021 18.44

Joukkue matkusti viidennen kierroksen otteluun sunnuntaina Pirkkalaan PJK:n vieraaksi. PJK majailee sarjan kärkinelikossa joukkueen voitettua kolme ensimmäistä otteluun, mutta kärsi edellisellä kierroksella ensimmäisen tappionsa FC Sportin haettua pisteet Pirkkalasta. Halikon taival sarjassa käynnistynyt taas päinvastaisesti, alkuun joukkue kärsi kolme tappiota, mutta edellisellä kierroksella tappioputki meni poikki Nokian kaaduttua Salohallissa. Ennakko-odotuksissa ja arveluissa kotijoukkue luettiin varmasti ennakkosuosikiksi, mutta vierailijoiden tekeminen ja ilme viime aikoina antoi joukkueelle vahvaa uskoa että kotijoukkue on täysin kaadettavissa.

Ottelu lähti liikkeelle varsin tasaisissa merkeissä eikä kummassakaan päässä nähty alkuun aivan huippuvaarallisia tilanteita. Tiiviillä ja kurinalaisella puolustuspelaamisella PJK pakotettiin kerta toisensa jälkeen hakemaan ratkaisuja kauempaa, jotka Lotta kerta toisensa jälkeen pystyi poimimaan ilman suurempia ongelmia. PJK:n parhaat tilanteet syntyivät muutamasta turhan innokkaasti lähdetystä hyökkäyksestä, joista PJK pääsi kääntämään muutaman 2v1 ylivoimahyökkäyksen, jotka puolustus tai Lotta viimeisenä lukkona varmuudella hoiteli. Hyökkäyspäässä saatiin aikaiseksi nyt taas alkukauteen verrattuna laukauksia aivan eri tavalla ja pelaajia myös maalille, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan laukausten mennessä joko ohi maalin tai maalivahti Tiia Ropasen ulottuville. Ensimmäiseen varttiin paras tilanne syntyi juuri 15 min kohdalla kun Ellin antamasta kulmasta Annika pääsi väläyttämään laukaustaan, mutta ylärima pelasti vielä PJK:n. Tästä ei peli kauan vanhentunut, kun pallo kaivettiin ensi kertaa verkosta ja tällä kertaa valitettavasti maalia juhlittiin kotijoukkueen toimesta. Pikku puolustusvirhe ja näin kokenut joukkue rankaisi välittömästi Anette Korinin viimeistellessä Anne Riekin syötöstä lukemiksi 1-0. Takaiskun ei kuitenkaan annettu masentaa vaan vain hetki myöhemmin sivurajan jälkitilanteesta Omppu pelattiin aivan vapaaksi maalinedustalle. Laukaus ohitti jo Ropasen, mutta jälleen tolppa pelasti kotijoukkueen. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin ja molemmat puolustivat varsin kurinalaisesti. Seitsemän minuutin kohdalla vierailijat saivat sitten lopulta pelin tasoihin. Läpi ottelun kauden parasta pelaamistaan esittänyt kentällinen Omppu-Elli-Nella-Annika sahasi PJK:n puolustuksen rikki ja Elli vapautti Ompun vapaaseen paikkaan kutosen sisällä, mutta jälleen Ropanen oli etevämpi ja osoitti kuten muutenkin läpi ottelun miksi hän kantaa valtakunnan ykköstorjujan manttelia. Vain hetki tästä eteenpäin Nellan ja Annikan korkea prässi puri Nellan päästyä katkaisemaan PJK:n syötön ja katkosta Annika eteni muutaman askeleen ja täydellinen veto vastustajan jaloista painui aivan alakulmaan ohi Ropasen. Pelikellon kuluessa kohti päätöstään, jatkoaika alkoi näyttämään jo todennäköiseltä, mutta virhe omassa päässä noin minuutti ennen summeria vapautti Anette Korinin toisen kerran maalintekoon ja täydellisesti onnistunut laukaus painui aivan maalin yläkulmaan. Viimeinen minuutti haettiin vielä tasoitusta reikäpaidalla ja laukauksista huolimatta aivan parhaille sektoreille ei enää päästy ja näin loppulukemat 2-1 kotijoukkueen hyväksi.

Tehopisteet ottelussa: Annika 1+0, Nella 0+1

Joukkueen valmentaja Ari Peltolan kommentit ottelusta:

- Harmittaa todella paljon ettei saatu edes pistettä mukaan mikä ei olisi ottelutapahtumat huomioon ottaen ollut lainkaan vääryys. Pienistä virheistä maksetaan nyt kovaa hintaa ja näin kokeneet joukkueet rokottavat kyllä armottomasti. Kokonaisuutena voi olla joukkueen ilmeeseen kuitenkin todella tyytyväinen, puolustuspeli saatu alkukauden konttauksen jälkeen huomattavasti parempaan kuosiin ja näillä päästetyillä maalimäärillä pystytään aina taistelemaan voitosta. Todella sitoutuneesti pistettiin kroppaa likoon joukkueen puolesta. Hyökkäyspäässä ollaan nyt saatu alkukauteen verrattuna aivan erilaista tekemisen meininkiä ja uskotaan että tekeminen palkitaan kyllä tuloksellakin.

Parhaan pelaajan palkinnon kävi pokkaamassa aivan ansaitusti Annika, joka maalin lisäksi muutenkin oli jatkuvana uhkana PJK:n maalilla. Annikan lisäksi ottelusta täytyy nostaa esille jälleen todella vahvaa pohjapelaamista esittänyt Laura, joka kerta toisensa jälkeen katkoi ja riisti palloja vastustajan ulottumattomiin. Lisäksi maininnan ansaitsee jälleen kerran mahtavan ottelun pelannut Lotta, joka jälleen torjunnoillaan antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. PJK:n parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Anne Riekki

Seuraavan kerran joukkue esiintyy parketilla viikon päästä sunnuntaina, kun Isänpäivän juhlaa lähdetään viettämään Vaasaan FC Sportin vieraaksi.